Dupa ce ieri au avut loc depasiri ale nivelului de poluare in Bucuresti, astazi au loc perchezitii la firmele colectoare de deseuri din Capitala, relatează realitatea.net

Politistii din Bucuresti au facut la primele ore ale zilei perchezitii intr-un dosar ce vizeaza activitatea a doua firme de colectare a deseurilor, dar si mai multe persoane fizice. Se pare ca acestia ar fi colectat, transportat si deversat mai multe deseuri in locuri neautorizate.

Iata comunicatul Politiei:

“În această dimineaţă, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare opt mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti şi pe raza judeţelor Ilfov şi Neamţ, la domiciliile bănuiţilor, sediul social şi trei puncte de lucru ale unei societăţi comerciale, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul construcţiilor.

Din datele şi probele administrate în cauză de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, a rezultat presupunerea rezonabilă că mai multe persoane ar desfăşura activităţi de natură infracţională, acestea fiind administratori şi asociaţi ai mai multor societăţi comerciale.

Persoanele implicate au fost conduse pentru audieri la sediul subunităţii.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 774.000 de lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Poliţia Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălarea banilor.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

Articolul precedentCreşterea nivelului de poluanţi poate produce acutizări ale bolilor! Tot ce trebuie să știi despre poluare
Articolul următorCine conduce Garda de Mediu București. Poluarea combătută la un șpriț