Poluarea fonică ameninţă supravieţuirea a peste o sută de specii, conform concluziilor unui studiu realizat în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, citat marţi de Press Association.

O echipă de oameni de ştiinţă de la Queen’s University Belfast a descoperit că zgomotul afectează comportamentul unei game largi de specii, printre care se numără amfibieni, păsări, peşti, mamifere şi reptile. Studiul a analizat efectele zgomotului asupra a şapte grupe de vieţuitoare: amfibieni, artropode, păsări, peşti, mamifere, moluşte şi reptile. Multe specii de amfibieni, păsări, insecte şi mamifere comunică prin producerea unor semnale acustice prin care sunt transmise informaţii vitale, iar altele se bazează pe sunete pentru a vâna. De asemenea, cercetătorii au aflat că efectele negative ale poluării fonice se extind şi zona mărilor, zgomotele produse de ambarcaţiuni îngreunând, prin altele, găsirea hranei şi a adăpostului. Zgomotul trebuie considerat un poluator global şi trebuie să dezvoltăm strategii pentru protejarea animalelor – arată studiul.

Articolul precedentItalia va introduce în programa şcolară o disciplină obligatorie privind criza provocată de schimbările climatice
Articolul următorCum va arăta noul oraș inteligent din Cancun unde vor crește peste 7 milioane de plante