Miron Mitrea a făcut o analiză a situației prin care trece țara noastră în contextul pandemiei de coronavirus. 

“Este evident că economia nu va mai funcționa la fel după criză”, a declarat fostul ministru, la Realitatea Plus. “Să cerem acum Guvernului să pună bani pentru toate IMM-urile si toate firmele ar fi o greseala. Poate o sa fie nevoie cand se vor redeschide. Poate stimula anumite zone din economie. Romania are un mare avantaj, nu are infrastructura. Germania nu o sa iasa din criza construind infrastructura, Germania a facut asta dupa razboiele mondiale. Romania nu are infrastructura, Guvernul ar trebui sa se gandeasca la asta de acum”, a avertizat Mitrea.

Făcând referire la spectrul politic internațional, Miron Mitrea a declarat că trebuie regândită globalizarea.

“Globalizam, dar trebuie sa putem produce și la noi în țară. Vom vedea daca Uniunea Europeana poate sa fie solidara intr-o criza. Primele masuri luate de Comisia Europeana nu au fost bune, au fost concentrate pe tarile puternice: Germania si Franta, nici macar la Italieni nu s-au uitat. Intre timp si-au mai revenit. Nu sunt nici pesimist, nici optimist. Uniunea nu va mai fi ceea ce este acum, inainte de criza. Au spus ca eliberam de constrangeri tarile, pot sa cheltuie cat vor, sa majoreze deficitele. Avem voie sa imprumutam, dar intrebarea e de unde si in ce conditii.

Sa luam agricultura romaneasca: in ultimii 30 de ani am omorit, la indemnurile Uniunii, tot ce inseamna gospodarie romaneasca. Globalizarea ne-a fost impusa. La noi agricultura functioneaza bine, avem exemple de productie in ultimii ani insa am omorit micile ferme. Nu avem o industrie alimentara asa cum am putea sa avem. E si vina noastra a cetatenilor. Inainte de aceasta criza eu am cumparat in proportie de 90% produse alimentare online. Inainte cumparam fara sa ma uit la brand, acum cumpar produse romanest. Fac un apel la populatie: daca vreti sa ajutam economia romaneasca sa nu intre in criza atat de tare trebuie noi, cetatenii, sa cumparam produse romanesti”, a declarat Mitrea.

Articolul precedentTot ce trebuie să știi despre virusul ucigaș
Articolul următorINCREDIBIL!! Guvernul face teste pe români